Ikke bare er denne suppe utrolig smuk, den er også vegansk, sund, nærende og mættende, og et kæmpe hit blandt de fleste. Jeg har i hvert fald kun fået højt rosende kommentarer fra mine testpersoner. Min søster udbrød sågar, at det er den bedste suppe hun nogensinde har smagt, og jeg vil faktisk give hende ret. Dermed ikke sagt, at jeg ikke stadig elsker den her græskarsuppe med peanutbutter, eller min cremede broccolisuppe med blomkål og spinat.

Denne rødbedesuppe er nem at lave, og indeholder forholdsvis få og meget enkle ingredienser, som kan købes i stort set alle supermarkeder. Du kan enten lave din grøntsagsbouillon selv, eller købe en økologisk bouillon i terninger – jeg bruger enten den fra Herbamare eller Irma.

Jeg laver altid en stor portion, så jeg har til fryseren. Opskriften giver suppe til 3 – 4 personer.

Ingredienser

  • 400 gram små kartofler, vasket
  • 1 kg. rødbeder, skrællet
  • 2 porre
  • 2 store løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 kviste frisk timian
  • 2 liter grøntsagsbouillon
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. tørret spidskommen
  • 1 dåse kokosmælk, god kvalitet
  • 1 tsk. cayennepeber
  • Salt og peber

 

TOPPING

  • Sprødt grønkål
  • Ristede boghvedekerner, pekannødder og kokosflager
  • Frisk citronsaft
  • Bolsjebede (kan udelades)

Fremgangsmåde

Halver de vaskede kartofler og skær rødbederne i grove, men mindre stykker, og stil begge ting til side i en skål. Vask porrerne grundigt, og skær dem i store stykker. Snit løg og hvidløg og steg det af i en stor gryde med olivenolie. Når løgene er blevet gyldne, tilsætter du spidskommen og rør fortsat rundt. Kom rødbede og porre i gryden og svits dem i et par minutter, før kartoflerne kommer i. Hæld grøntsagsbouillon i gryden, og sørg for, at alle grøntsagerne er dækket. Tilsæt timian og lad blandingen koge ved middel varme i ca. 40 minutter under låg, indtil rødbederne er blevet helt møre. Det tager sin tid.

I mellemtiden kan du riste kerner, nødder og kokos på en tør pande. Sprødt grønkål laves ved, at du finhakker frisk grønkål, vender det i lidt olivenolie, salt og peber og tilbereder det på en bageplade med bagepapir i ovnen, i små 10 minutter ved 160 grader.

Hæld bouillonen fra grøntsagerne, men gem den. Fjern kvisten fra den friske timian og kasser den. Blend de møre grøntsager i en kraftig blender og tilsæt dåsen med kokosmælk og bouillon til du får den rette konsistens. Det skal gøres over to omgange, da portionen er stor. Jeg plejer at bruge 1,5 liter bouillon til den færdige suppe. Tricket er, at blende suppen ved høj speed i nogle minutter, for at få den ekstra cremet. Jeg gemmer en smule kokosmælk, som jeg drypper på den anrettede suppe, for at få et flot hvidt mønster.

Hæld suppen tilbage i gryden og varm den op ved lav varme, mens du smager den til med salt, peber og cayennepeber. Server straks med frisk citronsaft, lidt kokosmælk og sprød topping.

Velbekomme!

Psst … Husk og følg mig på @afoodaffair_bysteph, hvis du vil holdes opdateret på mine seneste opskrifter.